Összeállításában bármely munkatársunk szívesen segít.

Amennyiben az otthoni készletet szükséges csak kipótolni, érdemes azt ellenőrizni: nem jártak-e le az elcsomagolni kívánt gyógyszerek, illetve mennyire csökkent le a tartalmuk- utazáshoz érdemes alig megkezdett vagy bontatlan csomaggal nekikészülni illetve nem megérkezéskor felfedezni, hogy a sebtapaszos doboz, upsz, üres.

Hogy mit tartalmazzon a csomag, több tényező befolyásolja.

Fontos körülmény, hogy melyik országba utazunk, milyenek ott az egészségügyi ellátási lehetőségek. Itt kell megemlítenem, hogy bizonyos egzotikus országokba való utazás előtt védőoltások beadatása ajánlott. Bővebb info: www.oek.hu

Krónikus betegségekre szedett gyógyszerekből mindig érdemes rászámolni, ami pedig hivatali szempontból fontos: a határátkelő helyeken ezen gyógyszerek esetében szükség van olyan igazolásra, amely tartalmazza a kezelő orvos azonosítására alkalmas adatokat, a beteg személyi azonosítására alkalmas adatokat, a beteg által rendszeresen szedett gyógyszerek nevét, hatóanyagát, hatáserősségét és a kezelőorvos által megállapított napi adagolást. Az igazolás annál az orvosnál szerezhető be, aki a gyógyszert rendszeresen felírja.

Az úti patikát tartalmazó pakkot mindig érdemes a kézi poggyászba csomagolni, azonban ha repülővel utazunk, ollót, csipeszt nem lehet felvinni a fedélzetre, így azt a feladott bőröndbe kell csomagolni.

Fontos szempont még, hogy hány felnőtt illetve gyerek vesz részt az utazáson, hiszen más lázcsillapító szükséges például gyereknek, és más a felnőttnek.

 

Felhőtlen utazást!

 

Úti patika ajánlott összetétele:

láz- és fájdalomcsillapító, (lehetőleg többféle hatóanyaggal)

steril géz, fedőlap és sebkötöző

vízhatlan sebtapasz

sebfertőtlenítő oldat

olló, csipesz,lázmérő

görcsoldó

hasmenés ellenes szer

enyhe hashajtó

bélfertőtlenítő

hányinger elleni gyógyszer, illetve kúp

sópótló szer

gyulladás és fájdalom csillapító fülcsepp

kálcium pezsgő tabletta

forrázási vagy égési sebek elsődleges ellátására szolgáló készítmény

ficam, zúzódás és apróbb sportbalesetek ellátására (fájdalomcsillapító és gyulladás gátló) szolgáló krém, kenőcs

enyhe altató

szúnyogriasztó - készítmény, illetve csípés utáni, viszketéscsillapító kenőcs

napozó- és napozás utáni szerek

 

 

 

 

 
A honlapon olvasható gyógyszerekkel kapcsolatos információk nem helyettesíthetik a megfelelő szakember megkeresésének szükségességét betegség fennállása esetén!
Jogi nyilatkozat